Startpagina    Overzicht Thema's Implementatie-Maatwerk
Professioneel Projectmanagement in (Pollitiek-) Bestuurlijke Omgevingen

Implementatie-Maatwerk

U wil (toekomstige) projectleiders voorbereiden op deze functie. De uitdagingen die worden uitgevoerd met projectmanagement vinden plaats op een dynamisch speelterrein. Voortdurend vragen nieuwe ontwikkelingen om antwoorden. Beheersbaarheid en maakbaarheid kunnen slechts zo veel mogelijk worden nagestreefd: deels onvoorspelbare externe omstandigheden hebben vaak invloed op wat bereikt kan worden en op de weg daar naar toe.  U wil dat de kern van projectmanagement zeer gericht en efficient wordt ingetraind. De opleiding "Professionlee Projectmanagement in Dynamische Omgevingen" wordt dan op maat uitgelijnd.

Heeft u zelf een managementvisie op projectmanagement ontwikkeld, mogelijk met uitgewerkte protocollen en organisatiestructuren, dan zijn die vertrekpunt en onderdeel van het instrumentarium waar men in de opleiding mee overweg leert gaan. Om echt maatwerk te kunnen leveren oriënteren wij ons bij aanvang op de bedrijfsvoering, de werk- en managementcultuur, de wijze van intern functioneren, de opgaven die in uw organisatie met project- en programmamanagement worden opgepakt, op uw project- en programmamanagementprotocollen en op uw systeem van aansturing en regie door bijvoorbeeld projectbestuurders, projectdirecteuren, projectmanagers. De maatwerk-opleiding wordt in dialoog met u ingericht.

Zo'n maatwerkopleiding maakt in de regel deel uit van een Invoeringstraject Projectmanagement (click). Onderdelen daarvan kunnen ook in workshops en applicaties worden verzorgd wanneer bij een actiegricht renovatietraject (click) is gebleken dat deze punten extra aandacht vragen.

Bij in-company trainingen kan het heel nuttig zijn wanneer managers of stafmedewerkers het eigen beleid toelichten en legitimeren in het licht van de organisatiespecifieke uitdagingen.


contact faq's