Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Reflectie & PE-dagen voor Directeuren

Open inschrijving

Samenvatting

Directeuren nemen met collega-directeuren twee dagen afstand van hun drukke dagelijkse werkzaamheden. Zij reflecteren op hun management en bedrijfsvoering. En "tanken bij" op de nieuwste managementinzichten- en instrumenten (education permanente). Alleen vraagstukken die uniek zijn voor een (algemeen) directeur, een diensthoofd komen aan bod. Er is veel ruimte voor inbreng van uw praktijkvragen. De werkconferentie biedt u ingangen voor reflectie op uw leiderschap, uw leidinggeven, management en bedrijfsvoering.

Wij gaan er op dit nivo vanuit dat de basissystemen in uw organisatie adequaat zijn ingericht. Thema's voor de dagen worden in overleg met de deelnemers bepaald. Bijvoorbeeld: hoe stuur je afdelingshoofden aan en beoordeel je hun prestaties, hoe beoordeel je vooraf of een projectleider in staat is de klus te klaren, wat is uw visie (en die van collega-deelnemers) op taak en functioneren van uw MT, hoe kijkt u aan tegen het concept integraal management en hoe implementeert u het, hoe gaat u om met het vraagstuk centralisering-differentiatie tussen afdelingen, hoe vult u uw verantwoordelijkheid, taken en rollen als eindopdrachtgever of gedelegeerd opdrachtgever van projecten en programma's in, hoe realiseert u de meerwaarde van het directieplan op de som van afdelingsplannen, hoe managed u binnen uw directie niet ingeplande nieuwe (politiek-)bestuurlijke opdrachten, hoe houdt u grip op de inhoudelijke en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op het (externe) werkterrein en heeft u de samenwerking met bestuurders georganiseerd, wat doet u om risico's te onderkennen en te managen, wat is uw positie binnen uw directie, hoe weet u dat de bedrijfsvoeringssystemen werken zoals behoort, etcetera. Er is veel ruimte voor inbreng en collegiale bespreking van prangende praktijkvragen. In het team docenten/trainers is jaren ervaring als directeur in de overheid aanwezig.

Aan deze inter-collegiale werkconferentie kunnen alleen deelnemen (plv.) directeuren, diensthoofden. Duur: twee dagen aaneengesloten in een conferentie-oord. Voortraject, intake, tweedaagse werkconferentie. Nazorg/pers.advies: 3 maanden. Kosten: € 1.750,- excl. kosten conferentie-oord. Data in overleg met deelnemers.


contact faq's