Startpagina    Overzicht Thema's Implementatie-Maatwerk
Met Visie Programma's en Processen Managen

Implementatie-Maatwerk

U wil projectleiders met ervaring via een praktische opleiding in programma- (en/of proces-)management voorbereiden op functies als programma- of procesmanager. En u wil dat de kern ervan zeer gericht en efficiënt wordt ingetraind. De opleiding "Met Visie Programmas en Processen Managemen" wordt dan op maat uitgelijnd.

Heeft u zelf een managementvisie op programma- en procesmanagement ontwikkeld, mogelijk met uitgewerkte protocollen en organisatiestructuren, dan zijn die vertrekpunt en onderdeel van het instrumentarium waar men in de opleiding mee overweg leert gaan. Om echt maatwerk te kunnen leveren oriënteren wij ons bij aanvang op uw bedrijfsvoering, uw werk- en managementcultuur, de interne werkprocessen, de opgaven die in uw organisatie met project- en programmamanagement worden opgepakt, op uw project- en programma-managementprotocollen, en op uw systeem van aansturing en regie door bijvoorbeeld programmabestuurders, programmadirecteuren, programmamanagers. De open maatwerk-opleiding wordt in dialoog met u ontwikkeld tot dat u aangeeft dat die naadloos past op uw wensen.

Zo'n maatwerkopleiding maakt in de regel deel uit van een Invoeringstraject rond Programma- en/of Procesmanagement. Soms moet men afstand doen bij implemtatie van het idee van opleidingen. Korte workshops of leerbijeenkomsten passen soms beter. Bijvoorbeeld wanneer een actiegricht renovatietraject door het lijnmanagement goed wordt uitgerold, maar blijkt dat voor bepaalde thema's, protocollen of manieren van kijken en werken extra aandacht van managers en medewerkers gevraagd moet worden.

Bij in-company trainingen kan het heel nuttig zijn wanneer managers of stafmedewerkers het eigen beleid toelichten en legitimeren in het licht van de organisatiespecifieke uitdagingen.


contact faq's