Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Opdrachtgever en Bestuurlijke Dynamiek: sturing, risico's, verantwoording

Open inschrijving

Samenvatting Workshop

Opdrachtgevers (politici, bestuurders, wethouders, (top-)managers), (algemeen) directeuren, diensthoofden en andere leidinggevenden moeten in toenemende mate als formeel, feitelijk, gedelegeerd opdrachtgever verantwoording afleggen over hun sturing van kostbare en belangrijke projecten, programma's en processen.

Deze workshop helpt opdrachtgevers het opdrachtgeverschap degelijk in te richten. U krijgt een groot aantal handvatten mee uit de praktijk van opdrachtgeverschap van projecten, programma's en processen in een (politiek-)bestuurlijke omgeving. Dit helpt u voorspelbare risico's te voorkomen, adequaat te sturen en zich effectief te verantwoorden.

Opdrachtgevers nemen op dit voor hun functioneren zo belangrijke werkterrein even afstand van de dagelijkse managementhectiek en staan stil bij hun praktijk als opdrachtgever. Er is veel aandacht voor opdrachtdefinitie, pro-actief risicomanagement, beoordeling vooraf van de kwaliteiten van project- en programmaleiders, voor dilemma's als vertrouwen geven/delegeren-controle/juridisering. U krijgt meer grip op rol, vaardigheden en instrumenten voor kundig opdrachtgeverschap. Er worden handvatten gegeven om uw (getrapte) organisatie van het opdrachtgeverschap door te lichten. Aan de hand van exemplarische voorbeelden worden systematisch de kritische momenten bij opstart, doorloop, impasses, en afronding/décharge doorgenomen. Niet alleen leert u de belangrijkste valkuilen te vermijden. Wij geven u - binnen de onzekerheid rond ieder project - mee wat u moet doen om afrekenbaar "in charge" te zijn.

Er is ruim gelegenheid eigen (eerdere, huidige, toekomstige) praktijk in te brengen (uw projecten, programma's en uw vragen daaromtrent) en deze met de collega's te verkennen. Ook vanuit de docenten wordt eigen ervaring als opdrachtgever ingebracht.

Duur: avond en de daarop volgende dag in een conferentie-oord. Voortraject en Warming-up. Na afloop 3 maanden op afstand bijstand. Data 2010: 1 april (av), 2 april en 31 aug. (av) -1 sept. Kosten opleiding: € 1.050,-
excl. kosten conferentie-oord.

 


contact faq's