Startpagina    Overzicht Thema's Implementatie-Maatwerk
Coaching Integrale Functievervulling Managers-Bestuurders

Implementatie-Maatwerk

De integrale coach helpt u het gehele terein waarvoor u verantwoordelijk bent, respectievelijk uw taken, goed te vervullen. Als u een leidinggevende functie vervult kunnen bijvoorbeeld de inrichting van de bedrijfsvoering van uw eenheid, project of programma, de planning en control, de rapportagesystemen, het financieel beheer, de keuzes van een aanpak, de strategie of taktiek, de interne communicatie, het personeelsbeleid én de vaardigheden die u daarvoor inzet aan bod komen. Als u een bestuurlijke functie vervult is realisatie van uw portefueilledoelen vertrekpunt.

De integrale coach heeft door eigen praktijkervaring als manager, project- en programmaleider een brede kennis van deze onderwerpen. Hij/zij helpt u met uw vragen op deze terreinen. En stelt ook pro-actief vragen om met u na te gaan of uw managementsysteem sluitend en volledig is. Integrale coaching is effectief wanneer u in de eerste maanden van een nieuwe managementfunctie bent, maar ook wanneer u na verloop van een paar jaar de balans  wil opmaken. De integrale coach stimuleert u tot het ontwikkelen van een stijl van management en bedrijfsvoering die bij de werkcultuur van de organisatie en bij uw persoon als manager past.

De aanpak verloopt meestal al volgt. U voert een tweezijdig kennismakingsgesprek met de integrale coach, verkent uw coachingswensen en komt met elkaar tot een bij u passende aanpak.

Meestal stellen wij voor in de sessies primair aandacht te besteden aan dringende vragen die in uw actuele praktijk spelen. En daarnaast systematisch te kijken naar de functievervulling als geheel. Wij zijn er voorstander van u te helpen eerst de deelgebieden binnen uw werkterrein op te zetten en vervolgens aan deelgebieden kwaliteit toe te voegen. We volgen verder de procesconsultation stappen van Schein.

Desgewenst wordt met u op enig moment een diagnose gemaakt hoe u staat in uw taak en verantwoordelijkheidsterrein: dat kan extra ingangen bieden.

Onze ervaring dat in 4-6 bijeenkomsten van een 0,5 dagdeel (of 2 `a 3 dagdelen) een grote sprong voorwaarts kan worden gemaakt.

Wij bieden integrale coaching aan voor:  wethouders, gemeentesecretarissen, opdrachtgevers, directeuren, afdelingshoofden, project-, programma- en procesmanagers.


contact faq's