Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Professioneel Projectmanagement in (Politiek-)Bestuurlijke Omgevingen

Open inschrijving

Samenvatting 

Projectleiders van complexe opgaven in dynamische en moeilijk beheersbare (politiek-)bestuurlijke omgevingen worden geholpen het functioneren dat daarvoor in de kern nodig is op professioneel nivo te brengen.

Professionele projectleiders hebben het systeem van projectwerk in hun vingers: van het leiden van een projectteam. de opzet van de projectbedrijfsvoering tot en met de interactie met opdrachtgevers, bestuurscolleges en belangengroepen. Zij weten hoe een complex organisatiesysteem met daar binnen projecten werkt. Denken mee met (bestuurlijke) opdrachtgevers. Het stadium van standaardfasering ligt achter hen. Ze ontwikkelen met hun teams situationeel effectieve aanpakstrategiën. Ze handelen flexibel in de voor succes belangrijke situaties. Stimuleren teamleden tot deskundige bijdragen, teamwork en collegiaal overleg. Hun opereren is direct en zakelijk. Burocratische projectrituelen worden vermeden: zij weten wat in de kern nodig is en gaan efficiënt op hun doel af.

Een goede projectleider voorziet door inzicht en ervaring wat er kan gaan gebeuren. En neemt tijdig pro-actieve maatregelen. Is zelfstandig en integraal manager. Frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid zijn nodig om onverwachte hobbels de baas te kunnen. Professionele projectleiders beschikken over grote  communicatieve vaardigheden voor overleg- en onderhandeling. Opdrachtgevers ervaren dat zij de klus aan hen kunnen over laten.

Deze top-opleiding begint waar basisopleidingen eindigen. Basiskennis wordt verondersteld en vooraf opgehaald.
Centraal staat effectief functioneren in de kernsituaties voor projectsucces. En je leert vanuit grip op het dynamische projectspeelterrein, inzicht in aanpakstrategiën, in management en bedrijfsvoering tot een situationele projectaanpak en projectrealisatie te komen. Je ontwikkelt je eigen projectmanagementvisie. Je leidinggevende, regisserende en bindende vaardigheden worden versterkt. Ons commitment: professioneel functionerende projectleiders afleveren.

Intensief voortraject. Training: blok 1-4: tweedaagse trainingen in een conferentie-oord, blok 5: een dag. Nazorg: 6 maanden.
Kosten opleiding: € 5.150,-  excl. conferentieoordkosten. Trainers met ruime ervaring als opdrachtgever projectleider, programma-, lijnmanager, controller én als trainer.


contact faq's