Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Samen Werken in ProjectTeams

Open inschrijving

Samenvatting

Medewerkers die in projectteams (gaan) werken verhogen in deze training hun persoonlijke samenwerkingsvaardigheden. Er worden nieuwe rollen en gedrag van hen verwacht. Vertrekpunt is de praktijk van projectwerk in (politiek-)bestuurlijke omgevingen. De praktijkgerichte insteek: samenwerken met teamcollegas en projectleider op belangrijke momenten in een projectproces.

Belangrijke momenten zijn bijvoorbeeld: het tot stand brengen van
een goede opdrachtdefinitie, de bepaling van de aanpakstrategie, positiebepaling gebruikers- en belangengroepen, het opzetten van het projectplan, het uitbrengen van een voortgangsrapportage, momenten dat het werkproces stokt of er zakelijke of persoonlijke blokkades op te heffen zijn, etc.
Teamwerk verschilt van solitair werk. Het vraagt handelen vanuit (gezamenlijke) verantwoordelijkheid én persoonlijke betrokkenheid bij het projectdoel. Invloed uitoefenen geschiedt op basis van inhoudelijke deskundigheid. Efficiënt samenwerken vraagt om direct gedrag: zeggen wat je vindt en anderen daar ook toe uitnodigen. Burocratisch rolgedrag hoort er niet thuis. Je pakt nieuwe taken op wanneer dat voor het succes van het team nodig is. Je zorgt er met elkaar voor dat elk teamlid ervaart dat zijn/haar bijdrage echt waarde heeft: alleen dan zullen teamleden betrokken blijven. Constructieve wrijving tussen verschillende opinies en belangen moet opgezocht worden om meerwaarde te creëeren. Projectwerk vraagt niet alleen vaardigheid in overleg, soms ook in (intern) onderhandelen.

In de training komen verder aan de orde zaken als: hoe teamgroei bevorderen, hoe bijdragen aan een duurzaam goed teamklimaat, ieders persoonlijke kwaliteiten in samenwerken, een teamcollega of projectleider aanspreken op functioneren, omgaan met (inzet-)afspraken, contractverhoudingen en rol- en verantwoordelijkheid van projectleider en teamlid, hoe in teamvergaderingen verschillende inzichten met elkaar verbinden, omgaan met een afdelingsmandaat en afdelingsbelang, de positie van opdrachtgever, de tussenpositie van de projectleider.

Je krijgt veel persoonlijke aandacht voor je individuele leerdoelen. We brengen herkenbare praktijksituaties in. En er is veel ruimte voor eigen praktijk(-vragen). De training vraagt een gedegen voorbereiding: inlezen én praktijkreflectie. Training: blok 1: 1 dag, blok 2:  2 dagen aaneen in een cpnferentie-oord. Nazorg/coaching: drie maanden. Kosten opleiding: € 2.150,-. excl. kosten conferentie-oord.


contact faq's