Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Persoonlijke Ontwikkeling uit je Schaduw

Open inschrijving

Samenvatting

Iedereen - manager of medewerker - heeft op elk functioneringsnivo sterke en minder sterke punten. De meeste mensen varen op hun sterke punten en worden daar steeds krachtiger in. Er kan in je carriëre een moment komen dat je die zwakkere punten moet gaan verbeteren wil je een hogere persoonlijke effectiviteit bereiken. Je gelooft dat je in staat bent tot dat hogere nivo van functioneren.

Minder sterk ontwikkelde kwaliteiten worden meestal in de schaduw gehouden. Die schaduwzijde verbergt echter potentieel krachtige kwaliteiten. Het vraagt wilskracht en betrokkenheid om die kwaliteiten naar de oppervlakte te brengen. Maar als dat lukt zijn ze goed verankerd geraakt door de zelfreflectie en moed die er voor nodig waren.

In deze training wordt persoonlijke ontwikkeling ingestoken op het nivo van gedragseffectiviteit, (beïnvloedings-) vaardigheden, opstelling, gehanteerde waarden en normen, perceptie. Deelnemers brengen hun persoonlijke uitdagingen en wensen in. En daar wordt systematisch en persoonsgericht aan gewerkt. We helpen je in deze training het beste uit jezelf te halen en authentiek te zijn. Je wordt vanaf het eerste moment uitgedaagd door onze profesionele aanpak.
Aandacht kan worden besteed aan bijvoorbeeld: zaken waar je beter mee wil kunnen omgaan, het versterken van zelfvertrouwen en geloof in eigen authenticiteit, persoonlijke hindernissen, lastige collega's-klanten-opdrachtgever, omgaan met werkstress, met werkdruk, met de balans werk-privé, grip krijgen op eigen reacties in bepaalde situaties, hanteren van fricties en conflicten, een betere zelf-organisatie.

Daarnaast wordt het fundament dat voor persoonlijke effectiviteit vereist is versterkt. Met onderwerpen als bijvoorbeeld: voeling krijgen met het procesverloop, bij anderen en jezelf herkennen van emoties en argumentaties, beoordeling opnamecapaciteit van de ander, herkennen van posities en belangen, van psychologische transacties, assertiviteit, empatisch vermogen, opbouwend confronteren.

Intensief voortraject. Training: blok 1: 1 dag, blok 2: 2 dagen in een conferentie-oord, blok 3: 1 dag. Nazorg: 3 maanden. Kosten opleiding: € 2.570,- excl. kosten conferentie-oord.


contact faq's