Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Veranderen-Implementeren: de Praktijkhandvatten

Open inschrijving

Samenvatting

Elke manager - in lijn, project of programma - moet procedures, werkcultuur, beleid en structuren e.d. kundig kunnen veranderen en implementeren. Wij analyseerden als (eindverantwoordelijke) managers in de veranderpraktijk wat de kernhandvatten en -vaardigheden voor succes zijn.

Een goede manager is in staat zijn haar/zijn eenheid (werk en bedrijfsvoering) te laten functioneren. Leiderschap vraagt een toekomstvisie, voortdurende alertheid op verbeteringen in functioneren en bedrijfsvoering, initiatieven tot nieuwe taken, projecten of samenwerking. Kleine en grote veranderingen moet men daadkrachtig kunnen realiseren. Veranderingen van hoger hand worden opgepakt als initiatieven die op maat in de eigen eenheid vorm gegeven moeten worden.

We leren je de meest voorkomende fouten van managers bij veranderprocessen zelf te vermijden. Maakt kennis met succesvolle verander- en implementatiestrategiën en hun situationele toepassing. Aandacht wordt besteed aan het kundig mobiliseren van medewerkers, collega's, hoger management en gebruikers richting verandering. Andere issues zijn o.a.: bepalen van een veranderstrategie, het uitlijnen van een veranderproject in een veranderplan, het maken van een veranderkundige diagnose, de situationele keuze van veranderstrategiën, het legitimeren van veranderingen, procesregie naar en onderhandeling-overleg-besluitvorming over voorstellen, het pro-actief herkennen van impasses, interventies om stokkende processen op gang te krijgen, cultuurverandering, business proces-redesign, bezuiniging, de inzet en taken van de verandermanager bij implementatie.

Kundig veranderen staat centraal. Kundige veranderaars weten wanneer zij de teugels moeten vieren en wanneer zij ze strak aan moeten trekken. Zij zijn betrokken bij hun werkers, werksituatie en doelstelling. En zien het als hún taak overtuigende argumenten te hebben voor verandering. 
Er is veel ruimte voor inbreng van eigen praktijk. Daarnaast brengen wij herkenbare exemplarische situaties in.

Intensief voortraject. Training: blok 1: 2 dagen, blok 2: 2 dagen. Beide blokken in een conferentie-oord. Nazorg: persoonlijk advies: 3 maanden. Kosten opleiding: €  2.850.- excl. kosten conferentie-oord.


contact faq's