Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Effectief Interactief Leidinggeven & Coachen 2

Open inschrijving

Samenvatting

Leidinggevenden en coördinatoren (in lijn, project en programma) werken het fundament aan beïnvoedingsvaardigheden uit de training Effectief Interactief Leidinggeven en Coachen 1 verder uit. En in beïnvloedingssituaties die in de praktijk na deel 1 persoonlijke uitdagingen geven wordt een sprong vooruit gerealiseerd.

Deel 1 staat geheel op zichzelf. Het ontwikkelt bij (toekomstige) leidinggevenden en coördinatoren het brede fundament aan beïnvloedingsvaardigheden die zij in een moderne visie op leidinggeven nodig hebben.
In deel 2 wordt het fundament van de hoofdbeïnvloedingsstijlen (tweezijdig collegiaal overleg, onderhandelen en "commanding") versterkt en verdiept. Hoofdstijlen worden verder gedétailleerd via inzichtelijke substijlen en met de archetypische managementsituaties die daarbij passen. De complementaire en tegenstijlen worden verder uitgewerkt. En de stijlen worden intensief getraind.

Persoonlijke uitdagingen die na deel 1 in de praktijk boven kwamen krijgen veel aandacht. Het systeem van leidinggeven en beiïnvloeden uit deel 1 dat in praktijk werd geïmplementeerd wordt geëvalueerd en op een aantal onderdelen verder uitgewerkt. Bij onderwerpen en instrumenten die in deel 1 globaal aan bod kwamen wordt langer stil gestaan.

De training is zeer actief. De inleidingen introduceren praktische handvatten. De praktijkvragen van de deelnemers zijn voertuig voor oefenen, discussie en ervaringsuitwisseling. Daarvoor brengen we een aantal herkenbare praktijksituaties uit lijn- en projectwerk in. Korte reflectiemomenten op thema's worden ingelast.
Na deel 1 heb je 3 maanden gebruik kunnen maken van coaching op afstand bij de implementatie. Wanneer je binnen drie maanden na afloop van deel 1 intekent voor deel 2 wordt de beschikbaarheid van coaching op afstand verlengt tot het moment van deelname aan deel 2.

Intensief voortraject. Training: twee dagen aaneen in een conferentie-oord. Nazorg/advies: 3 maanden. Kosten opleiding: € 1.460,- excl. kosten conferentie-oord.
 


contact faq's