Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Master in (zakelijke) Gespreksvoering

Open inschrijving

Samenvatting

Hoe hoger je in een organisatie komt hoe belangrijker het is zeer effectief in gesprekken te zijn. Leidinggevenden, coördinatoren, (beleids-)medewerkers en staffunctionarissen met ervaring in gespreksvoering helpen we in deze training hun gespreksvoering op masternivo te brengen.

De training vertrekt waar een basisopleiding in gespreksvoering eindigt. Systematisch worden praktische handvatten en verdiepende inzichten ingebracht en worden praktijkoefeningen aangeboden.
Een master in gespreksvoering kiest een reël gespreksdoel, zorgt voor effectieve structurering, houdt het gespreksdoel vast, weet zaken direct en duidelijk op tafel te leggen zonder te bruskeren, heeft empathisch vermogen en procesgevoel, biedt de ander passende ruimte, accepteert onvolkomenheden van gesprekspartners, helpt hen boodschappen en ideëen te te verduidelijken, stuurt flexibel bij, weet fricties te managen, etcetera. En vooral: vindt het plezierig andere personen te ontmoeten rond zakelijke onderwerpen en daarin effectief en efficiënt te zijn.

Er wordt veel geoefend. De persoonlijke uitdagingen die je in je gespreksvoering tegen komt zijn ons vertrekpunt. Wij brengen aanvullend gesprekssituaties uit de realiteit van de overheid in. Veel voorkomende (lastige) gesprekssituaties worden behandeld. Bekende gespreksmodellen worden verdiept. Universele handvatten voor gespekseffectiviteit worden bloot gelegd. Soms kan verhoging van gesprekseffectiviteit alleen bereikt worden vanuit een andere kijk: de ideëen die je leiden worden dan ook onderwerp van leren en reflectie.

We werken met kleine groepen. We volgen je in je persoonlijke leerdoelen en staan met "spiegels", praktische en persoonlijke tips voor je klaar. Hoe groter je eigen inzet, hoe verder je via deze actieve training komt. Een gedeelte van de training wordt gewerkt met door ons geinstrueerde trainings-acteurs.


Intensief voortraject. Training: blok 1: 1 dag, blok 2: 2 dagen in een conferentie-oord. Nazorg/advies: 3 maanden. Kosten opleiding: € 1.950,- excl. kosten conferentie-oord.


contact faq's