Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Master in Efficiƫnt Vergaderen

Open inschrijving

Samenvatting

Deze voortgezette training helpt je een kwaliteitssprong in je effectiviteit als deelnemer en voorzitter van vergaderprocessen te maken. Het gaat in deze training om "hogere vergaderkunde".

Efficiënt vergaderen is doel voor elke prestatiegerichte organisatie: in zo kort mogelijke tijd in teamverband (afdeling, MT, projectteam, directieraad) goede en duurzame beslissingen nemen. We richten ons op vergaderingen waarin beleidsvragen veranderingen, projecten, programma's, bedrijfsvoering de (complexe) gespreksonderwerpen zijn. Dat vraagt om inbreng van verschillende (en soms tegenstrijdige) gezichtspunten, van alle relevante informatie, alternatieve oplossingen, de daarachter liggende aannames, en om het gezamenlijk doorrekenen van hun gevolgen, voor- en nadelen. In een goede vergadering op hogere nivio's wordt synergie gecreëerd
, soms noodgedwongen zonder voorbereidingstijd. "Open en informed choices"  worden gerealiseerd.

Je
persoonlijke invloed in (grote en kleine) vergaderingen staat centraal. Voorzitten krijgt veel aandacht. Je brengt  praktijksituaties in waar je uitdagingen ziet. Wij brengen aanvullend exemplarische vergadersituaties uit de praktijk in. Aandacht wordt o.a. besteed aan proceswaarneming en -sturing, de opbouw van argumentaties, omgaan met tegenstellingen, voorkomen van fricties, inrichting en verloop van de besluitvorming, groupthink, non-interventiedrag, verborgen agenda's, het herkennen van burocratisch vergaderen, van meer-van-hetzelfde oplosingen, de perceptie van risico's, besluitvorming, veel voorkomende lastige vergadersituaties, en de vergaderlogistiek.

Deze training vertrekt waar basisopleidingen in vergaderen eindigen. Trainers hebben als voorzitter en deelnemer veel ervaring met vergaderen op deze nivo's.

Intensief voortraject. Training: blok 1: 1 dag, Blok 2: 2 dagen aaneen in een conferentie-oord. Nazorg/coaching: 3 maanden. Kosten Opleiding: € 1.950,- excl. kosten conferentie-oord.


contact faq's