Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Procesbegeleider Multidisciplinaire Intervisie

Open inschrijving

Samenvatting

P&O-adviseurs, opleiders, opleidingsmanagers, senior medewerkers leren intervisiegroepen op te starten én als procesbegeleider de leerprocessen op groeps- en persoonsnivo te begeleiden. Om goed situationeel te kunnen inspelen op unieke praktijkvragen is kennis van en vaardigheid in verschillende (intervisie-)instrumenten vereist.

In steeds meer organisaties krijgen leidinggevenden en medewerkers in het kader van kennismanagement, opleidingen, kwaliteitszorg e.d. ruimte voor intervisie. Intervisiebegeleiding wordt in veel organisaties een vast taakgebied voor opleiders en personeels-/organisatiewerkers. Bij intervisie gaat in de kern om het creëeren van een "leerlaboratorium". Vaak als efficiënte aanvulling op het leren in een opleiding.

In intervisie wordt collegiaal gezocht naar nieuwe inzichten, visies, oplossingen, een nieuwe opstelling of effectiever gedrag.
Voor de opstart en effectief verloop van die intervisiegroepen zijn goed opgeleide procesbegeleiders nodig. Zij regisseren het intervisieproces, stimuleren deelnemers, enthousiasmeren tot reflectie.
Multidisciplinaire Intervisie is outputgericht en biedt deelnemers een passende aanpak
bij hun vraag. Er is veel afwisseling in werkvormen en daardoor meer plezier in intervisie. Dat inspireert tot nieuwe reflectie: de motor waarop intervisie draait.

Een groot aantal technieken wordt ingetraind waaronder de incidentmethode, methode Raguse, Ruth Cohn's Thema Gerichte Interactie, dilemma-verkenning van Perls, het persoonsgerichte adviesgesprek, het opzetten en uitvoeren rollenspel, het gespreksanalyse-model van Argyris, etcetera. Het fundament voor inzet van deze intervisie-instrumenten zijn de persoonlijke interventie- en procesvaardigheden van de begeleider: die versterken en verbreden is de rode draad in de opleiding. Docenten/trainers hebben zelf (zeer) grote ervaring als intervisiebegeleider.

Intensief voortraject. Training: blok 1 en blok 2 twee dagen in een conferentie-oord, blok 3 een dag, blok 4 een dag. Nazorg: 3 maanden. Certificaat Procesbegeleider Multidisciplinaire Intervisie (PMI). Kosten opleiding: € 2.880,-. excl. kosten conferentie-oord.
 


contact faq's