Startpagina    Overzicht Thema's Implementatie-Maatwerk
Coaching (Persoonlijke Effectiviteit)

Implementatie-Maatwerk

U heeft behoefte aan ondersteuning bij het aanscherpen van uw vaardigheden in bepaalde lastige situaties. Bijvoorbeeld situaties die voor de vervulling van uw functie of de realisatie van een specifiek project belangrijk zijn. U wil bijvoorbeeld een groter gedragsrepertoire ter beschikking hebben. Niet meer in te vaak terugkerende persoonlijke valkuilen lopen. Soepeler met bepaalde personen overleggen. Duidelijker uw medewerkers aanspreken. Uw medewerkers motiveren. Effectiever met uw werktijd omgaan, etcetera. En u wilt daarin stappen zetten verder dan in een opleiding op open inschrijving mogelijk is (geweest).

De persoonlijke coach op vaardigheden is expert in begeleiding op het persoonlijke vlak. Hij/zij denkt mee vanuit de persoon, diens houding en vaardigheden. De bijdragen die de coach levert komen voort uit de sociale psychologie en de individuele psychologie. Daarbij gaat het er om spiegels voor te houden, reflectie te stimuleren, te helpen gebeurtenissen te duiden of in ad-hoc rollenspelen nieuw gedrag en soms een andere opstelling dichterbij te brengen. De persoonlijke coaching sluit aan op de inhoud van vaardigheidstrainingen waar eerder aan werd deelgenomen.

We streven multidisciplinaire coaching na: coaching die verschillende technieken en inzichten kan inzetten die het best passen bij uw (nieuwe) vragen. Een coach die slechts één aanpak kent blijkt in de praktijk niet in staat met zijn/haar aanbod de nieuwe vragen en behoeften die zich in de loop van de gesprekken opkomen te volgen.

De persoonlijke coach is niet gespecialiseerd in de zakelijke kant van uw werk (uw strategische keuzes, de wijze waarop u uw bedrijfsvoering inricht, uw personeelswerk e.d.). Hij/zij hoeft geen werkervaring als medewerker-manager te hebben in een organisatie als de uwe. Uw integrale functievervulling staat niet centraal (zie integrale coaching). De persoonlijke coach is uitdrukkelijk geen therapeut en beperkt zich tot persoonsgebonden functioneringsvragen.

Aanpak
De aanpak verloopt meestal al volgt. Wij verkennen uw vraag en maken vervolgens zakelijke afspraken met u over de coaching. Onze coach bespreekt vervolgens de détails van uw resultaatwensen en operationaliseert met u het coachingstraject. De eindregie blijft bij u liggen: u beslist over de intensiteit, de gespreksonderwerpen, etc... Hoe meer energie u zelf in de (voorbereiding en nazorg van de) sessies steekt, hoe effectiever de coaching zal zijn. En als ú beslist dat uw doelen gerealiseerd zijn, stopt u de coaching.

Onze coaching is zeer resultaatgericht: als regel hanteren wij dat wanneer het u gaat om een of twee duidelijke resultaatgebieden onze persoonlijke coach u binnen 6 bijeenkomsten daarmee goed op weg moet hebben geholpen. Direct al in het eerste (intake-)gesprek komen we met praktische aanzetten en tips.

De minimale gespreksduur per coachingssessie is 2 uur. Na de coachingsperiode evalueren wij deze met u. Gedragscode NVP.  Wij hebben in elke regio een of meer ervaren coaches die goed zijn ingevoerd in onze trainingen
Zo bieden we toegevoegde waarde wanneer coaching vooraf gaat aan een training of wanneer persoonlijke coaching bij de implementatie aan de orde is.


contact faq's