Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Effectief Interactief Leidinggeven en Coachen 1

Open inschrijving

Samenvatting

(Toekomstige) leidinggevenden en coördinatoren leren in de belangrijkste praktijksituaties effectief invloed uit te oefenen. En maken zich een praktisch systeem van leidinggeven en coachen eigen dat direct in praktijk te brengen is.

In moderne overheid+organisaties is leidinggeven gelijk aan: het
in je organisatie-netwerk waar maken van je verantwoordelijkheid voor een werk(-terrein). Je wordt aangesproken op "ondernemingszin": neemt de noodzakelijke initiatieven, plant, stelt prioriteiten, neemt risico's, ontwikkelt een visie op kwaliteit en "productie-"doelen, houdt de efficiency in het oog e.d.. Leidinggeven is m.a.w. niet meer het burocratische "op je tent passen" en alleen aandacht geven aan je ondergeschikten ("naar beneden leiding geven").

Leidinggevende effectiviteit hangt in hoge mate af van je invloed op medewerkers, collega's, directe chef, opdrachtgevers, derden (netwerk-idee). Krijg je ze op een hoger functioneringsnivo, gaan zij mee in je verandervoorstellen, raken zij enthousiast over je visie, krijg je hogerhand mee in je prioriteiten, etcetera.
Wij verhogen je interactieve beïnvloedingsvaardigheden onder andere via de Generative Interactive Leadership Styles (GILS-model). Het bevat ook complementaire stijlen en tegenstijlen. Deskundigheidsinbreng van medewerker en leidinggevende is vertrekpunt: samen realiseren van toegevoegde waarde, bij beleidsvragen en uitvoering. Leidinggevenden moeten ook eenzijdig sturen ("commander") en onderhandelen ("negotiator").
Onderwerpen die verder - in samenghang - aan bod komen zijn: prestatieverwachtingen, micro-contract, competenties, het mens-medewerker of functioneringsgesprek, motiveren, prestatiebeloning, corrigeren, disciplineren, voortgangsgesprekken e.d.

In deze persoonsgerichte training staat verhoging van beïnvloedingsvaardigheden centraal. Het GILS-model maakt intensiever oefenen dan gebruikelijk met dergelijke trainingen mogelijk.
Wij brengen direct herkenbare praktijksituaties in. Deelnemers brengen hun praktijksituaties en -vragen in. Het team van trainers heeft grote ervaring als leidinggevende en als vaardigheidstrainer.

Intensief voortraject. Training: drie dagen in een conferentie-oord. Nazorg: 3 maanden. Kosten opleiding: € 2.080,-.
excl. kosten conferentie-oord.

 


contact faq's