Startpagina    Overzicht Thema's Implementatie-Maatwerk
Welke Projectbenadering voor uw organisatie ?

Implementatie-Maatwerk

Elke organisatie doet er goed aan stil staan bij de keuze van een projectmanagementvisie die past bij de eigen bedrijfsvoeringsvisie, de werkcultuur, het type vraagstukken dat men wil aanpakken met projectmanagement, de aard van het speelterrein waarop die vraagstukken opgelost moeten worden. Welke keuze u ook maakt: de doorwerking op systemen en intern functioneren is groot en dwingend. En heeft grote invloed op het plezier (en daarmee de inzet) van alle projectwerkers.

Op een mededeling dat een nieuwe projectmethode verbetering in het projectwerk zal gaan brengen (bijvoorbeeld meer beheersing, minder overschrijding van termijnen en budgetten) is skepsis een gezonde eerste reactie. Pas na gedegen onderzoek kan blijken dat die voorspelling meer dan aannemelijk is. Wordt het projectmanagement vaak de kwaliteit van het bestaande lijnmanagement weerspiegelen. Ten tweede past de ene methode beter bij uw werk en cultuur dan een andere. Ten derde is het de vraag of er één universele aanpak is voor verschillendsoortige projecten. Ten vierde is er de vraag naar waar u de toegevoegde waarde van projectwerk voor uw organisatie ziet: in synergie door effectiever functioneren van mensen en/of door protocollen en systemen-als-die-in-de-lijn. Ten vijfde dient u te weten welke (verborgen) gevolgen aan bepaalde methodes vast zitten. Sommige methoden garanderen u pas resultaat als u de bedrijfsvoering in uw lijnorganisatie zeer fors herinricht: zij stellen projectwerk centraal en niet lijnwerk. Etcera. Ontwikkel doorwrochte antwoorden op dergelijke vragen zodat u alle betrokkenen kunt overtuigen.

CoreReflect kan u op verschillende wijzen ondersteunen. Bijvoorbeeld met een korte workshop voor een ManagementTeam en/of voor P&O-afdelingen, P&O-adviseurs en anderen die zo'n keuze overwegen voor hun organisatie. In rote lijnen kan dan gedacht worden aan een opzet als voor de workshop op eopen inschrijving (click). Wij kunnen u ook inhoudelijk advies geven over welke methode/benadering het best bij uw organisatie past, al dan niet in combinatie met een (besluitvormende) interactieve workshop.

Onze adviseurs-docenten hebben ervaring als manager van complexe projecten en programma's in overheid+organisaties, hebben zich in een of meer van deze methoden gespecialiseerd en zijn gelicenseerd.

 


contact faq's