Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Presenteren op Hogere Nivo's

Open inschrijving

Samenvatting

Managers en medewerkers (in lijn en project) worden geholpen een situationeel passende presentatie of toespraak met veel overtuigingskracht te geven. In deze motiverende training bouwen we je persoonlijke stijl van presenteren uit, vergroten we je unieke mogelijkheden en pakken we persoonlijke hindernissen aan. Je krijgt veel aandacht, feedback en tips en wordt uitgenodigd te leren van anderen en hun situaties. Wij besteden ook aandacht aan analyse van setting, doelen, (logisch-sluitende) opbouw van je presentatie en de vraag of je presentatie bij je past: dé basis voor vertrouwen op succes.

Een p
resentatie of een inspirerende toespraak kan in verschillende situaties aan de orde zijn. Bijvoorbeeld in een vergadering van een management- of projectteam, in een bestuurscollege, in gemeenteraad of provinciale staten, in voorlichting, in professionaliseringsbijeenkomsten, bij de opstart van een programma, het afscheid van een collega. Je dient scherp te krijgen waarom je de presentatie geeft: wat biedt het gehoor toegevoegde waarde (in hún werkproces), en wat moet er vervolgens in de vergadering/bijeenkomst gebeuren. Soms zul je om dat te achterhalen moeten overleggen, bijvoorbeeld met een voorzitter. 

Een effectieve presentator legt culturele verwachtingen over een "goede presentator" naast zich neer. Vertrouwt op eigen voorbereiding en deskundigheid. En kan authenthiek (zichzelf) zijn.

Deze training is persoonsgericht. We gaan ervan uit dat je ervaring met presenteren hebt en eigen praktijk inbrengt. Vooraf worden praktische handvatten en "basistheorie" aangereikt en stel je je leerdoelen scherp. De trainers volgen je daarop. Je krijgt op maat adviezen waarmee je je persoonlijke stijl van presenteren verbetert terwijl je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Er wordt in de training veel geoefend. Het aantal deelnemers is daarom beperkt tot maximaal 8 personen.

Intensief voortraject. Training: blok 1: 1 dag, blok 2: 2 dagen in een conferentie-oord. Nazorg: pers.advies: 3 maanden. Opleidingskosten: € 1.890,- excl. kosten conferentie-oord.


contact faq's