Startpagina    Alle Opleidingen Open Inschrijving
Welke Projectmethode past ons ?

Open inschrijving

Samenvatting

In sommige organisaties wil men één projectmanagementmethode implementeren. De keuze van een methode heeft gedurende een lange periode grote doorwerking op effectiviteit en efficiency van een organisatie en op het plezier in het werk en de inzet van projectwerkers, projectleiders, afdelingshoofden, etc.
De ene methode heeft grote gevolgen voor de inrichting van de bedrijfsvoering, de andere weinig of geen. De ene methode schrijft veel beheerssystemen en protocollen voor, een tweede focust op de instrumentele kant, een derde op creativiteit, en een vierde op inhoudelijke kennis en horizontale en verticale samenwerking in de organisatie en in projecttteams. De ene gaat uit van beheersbaarheid en maakbaarheid, een andere ziet beheersbaarheid en maakbaarheid als relatief, gegeven de voortdurende (politiek-)bestuurdelijke dynamiek en complexiteit van factoren en ontwikkelingen.
Ook voor projectleiders die willen professionaliseren heeft een keuze voor specialisatie in een projectmethode grote gevolgen: welke methode ligt mij als persoon het beste ? met welke methode kom ik het best tot mijn recht bij het type vragen en organisaties waarin ik werkt en ga werken ?

In de workshop krijgt u inzicht in de werking van verschillende projectmanagement methoden en benaderingen (o.a. Prince 2, IPMA, "Philips", PPP) hun verschillen en overeenkomsten en de opgaven die met elk ervan het beste kunnen worden aangepakt. En in wat implementatie van elk van deze methoden voor een organisatie resp. voor projectmanagers met zich mee brengt.

Naast korte inleidende presentaties is er veel ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling. Duur: een (korte) dag (10.00-16.00 uur). Deze workshop wordt samen met Insights International uitgevoerd, dat opleidt in IPMA en PRINCE 2. Bij voldoende deelnemers wordt in overleg gezocht naar een passende datum. Kosten workshop: € 710,-


contact faq's