Startpagina    Bedrijf    Kerndocenten & -Trainers    Mr Drs Fr. (Frouwke) J.R. de Boer

Mr Drs Fr. (Frouwke) J.R. de Boer


Studeerde Nederlands Recht (met specialisaties bestuursrecht, privaatrecht en strafrecht) aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de opleiding rechter in opleiding. Studeerde Sociale en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Was beleidsmedewerker Ministerie Binnenlandse Zaken (DG Openbare Orde en Veiligheid), werkte voor de gemeente Eindhoven, het Ministerie van CRM en het bureau SG. Was enkele jaren plv. Ombudsman van de Gemeente Den Haag en 5 jaar Ombudsman van de Gemeente Rotterdam. Zij werkte 6 jaar als senior-opleidingsadviseur bij het ROI, met name voor Provincies en Gemeenten en voor de sector Openbare Orde en Veiligheid. Ontwikkelde opleidingstrajecten, coördineerde de uitvoering van langlopende opleidingstrajecten, gaf trainingen op haar vakgebied. Was vervolgens bij de VNG enkele jaren regioconsulent Dualisme en Lokale Democratie en adviseerde gemeenten over het invoeren van dualisme. Daarna adviseerde zij enkele jaren in de functie van Ambassadeur Veiligheid gemeenten over het invoeren en onderhouden van lokaal veiligheidsbeleid. Zij werkte ook enige tijd als rechter plaatsvervangend commissaris

Frouwke heeft een (zeer) ruime bestuurlijke ervaring. Zij was 12 jaar gemeenteraadslid en Commissievoorzitter. En daarna voorzitter van twee lokale Rekenkamercommissies. Ze is is lid van diverse Raden/Commissies van Toezicht en twee Rekenkamercommissies, en voorzitter van diverse Bezwarencommissies, Klachtencommissies, een Klantenraad, een Participatieraad, een lokale Rekencamercommissie. Ze heeft een grote ervaring opgebouwd met lokaal bestuur en toezicht-controle.


contact faq's