faq's

Ik heb ingeschreven voor een opleiding op open inschrijving, maar ben door een calamiteit op mijn werk verhinderd. Kan ik afzeggen ?

Tot 8 volledige weken voor de dag van aanvang kun je tegen 10% annuleringskosten afzeggen. Je dient dit schriftelijk of per fax voor die datum bij ons bekend te hebben gemaakt.

Binnen 8 volledige weken kun je alleen tegen betaling van de opleidingskosten afzeggen. Je kunt wel zonder extra kosten een collega laten deelnemen, mits deze aan de voorwaarden voor deelname aan de opleiding voldoet. Deze collega dient minimaal 24 uur voor aanvang bij CoreReflect te zijn aangemeld via een per fax toegezonden inschrijfformulier waarop je ook je verhindering meldt. We gaan er dan wel van uit dat deze collega al het reeds aan de oorspronkelijke inschrijver toegezonden materiaal ontvangen heeft. En de voorbereidende werkzaamheden heeft verricht. Materiaal dat nog niet werd verzonden wordt de nieuwe deelnemer rechtstreeks toegezonden.

Wanneer je - om welke reden ook - je eigen opleiding naar de eerstvolgende uitvoering moet verschuiven kun je dat doen tot 4 volledige weken voor de dag van aanvang van de eerste opleidingsbijeenkomst. Voorwaarde is wel dat wij voor afloop van die termijn daarvoor een nieuwe ondertekende inschrijving hebben ontvangen.



Waarom geen opleiding volgen bij een opleider op de bedrijfsmarkt ?

Een opleidingsresultaat is afhankelijk van deelnemersgroep, inhoudelijke specialisatie van het opleidingsbureau, het design van het opleidingstraject en de docenten/professionals met hun praktijkervaring en didactische kwaliteiten.

Voor opleidingen die met het typische functioneringskarakter van organisaties in de overheid+markt te maken hebben, moet je een daarin gespecialiseerde praktijkopleider te zoeken. Aan opleidingen die CoreReflect aanbiedt nemen deelnemers deel met een min of meer gelijksoortige achtergrond, samenlevingsgerichtheid, bedrijfsvoeringsbeleid, werkcultuur, "taal", vormen van (politiek-)bestuurlijk management. Uitwisseling van ervaringen, herkenbaarheid van exemplarische situaties, bespreken van praktijkcasussen e.d. is dan effectiever dan wanneer wordt deelgenomen aan een opleiding met deelnemers met zeer grote verschillen in achtergrond, vooropleiding, organisatiecultuur, bedrijfsvoering.
Voor trainingen persoonlijke effectiviteit op gebieden die los staan van het functioneren binnen het type organisatie waarin je werkt, kun je natuurlijk ook naar de bedrijfsmarkt.



Wat onderscheidt CoreReflect ?

CoreReflect® is geen opleidingsmakelaar. CoreReflect is inhoudelijk gespecialiseerd in management en wat daaraan gerelateerd is. De professionals van CoreReflect kijken naar wat iemand op een bepaald terrein in de kern moet beheersen om daarin effectief te zijn. Vandaaruit worden integrale leertrajecten, met concrete operationele leerdoelen en didactische leerwegen ontworpen. CoreReflect is gespecialiseerd in voortgezette opleidingen voor de hogere en hoogste managementnivo's. Zij heeft op al haar gebieden gedegen eigen opleidingsmateriaal vol praktijktips. De opleidingen zijn outputgericht. Daarom krijgen deelnemers zeer veel persoonlijke aandacht en zijn er opleidings- en professionaliseringstrajecten ontwikkeld met veel riuimte voor advies en coaching. Deelnemers kunnen niet vrijblijvend deelnemen: van hen wordt commitment bij de eigen leerdoelen en enige tijd voor voorbereiding en verwerking gevraagd.



Kan een opleiding van CoreReflect onderdeel zijn van een opleidingsprogramma van een organisatie

CoreReflect voert haar opleidingen op open inschrijving ook in-company uit als onderdeel van een totaal opleidingsprogramma van een organisatie. De opleidingstrajecten worden op de wens van de opdrachtgever vorm gegeven, en geheel nieuw "open" ontwikkeld. In deze gevallen gelden de maatwerk-voorwaarden.



Wordt bij maatwerk-opleidingen wel samen gewerkt met interne professionals ?

CoreReflect werkt graag samen met interne opleiders en andere interne professionals. Zij kennen de organisatie, de bedrijfsvoering, het HRM-beleid, de werkcultuur, managers en medewerkers van binnenuit. Wanneer zij over voldoende kwalificaties beschikken kunnen delen van opleidingen samen met hen worden uitgevoerd. Beginnende opleiders met ervaring werken bij in-company trainingen soms als co-trainer mee aan de uitvoering.



Welke professionele normen hanteert CoreReflect voor opleiding en implementatie ?

Voor opleidingen en implementatie hanteert CoreReflect ten eerste de normen die voortvloeien uit haar visie op het werk op deze terreinen: haar opleidingsvisie en visie op implementatie-maatwerk.

Vaardigheidstrainers dienen een professionele achtergrond te hebben en ruime praktijkervaring.
Docenten hebben bewezen interactieve didactische kwaliteiten, en langjarige verwerkte praktijkervaring op een inhoudelijk terrein.

Voor implementatiebegeleiding wordt gewerkt met de normen van de gedragscode van de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs (OOA).

Voor persoonlijke coaching op vaardigheden wordt gewerkt met de normen van de gedragscode van de Nederlandse Vereniging voor Psychologie (NVP).



contact faq's