Startpagina    -    Opdrachtvoorwaarden    Opleiding Open Inschr.


CoreReflect ®  bv 

Opdrachtvoorwaarden voor Opleidingen op Open Inschrijving 

 

 

1. Algemeen  

 

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opleidingen die via open inschrijving door CoreReflect BV worden aangeboden.

 

2. Grondslagen  inschrijven

 

De website van CoreReflect biedt informatie aan de opdrachtgever-deelnemer over doelgroep, missie, werkwijze, normen en waarden, opleidingsnivo, een samenvatting en een downloadbare uitgebreide programmabeschrijving.

 

CoreReflect staat er voor in dat zij de meest essentiële informatie over  de opzet en uitvoering van elke opleiding ontsluitbaar heeft gemaakt. 

 

Omdat CoreReflect haar opleidingen, leerdoelen, specifieke resultaatgebieden en daarvoor ingerichte leerwegen voortdurend systematisch evalueert en ook door reflectie op de managementpraktijk nieuwe inzichten ontwikkeld, worden er regelmatig in programma's (accent-)wijzigingen aangebracht. Aan een programmabeschrijving kunnen daarom wel algemene richtinggevende indicaties worden ontleend maar geen rechten op détailnivo.

 

Alle opleidingen zijn outputgericht. Hoewel gestart wordt met een programma-agenda van de zijde van CoreReflect, kunnen deelnemers met elkaar vaststellen welke groepsleerdoelen zij willen nastreven vanuit de som van hun werkpraktijken. De programma-agenda wordt dan door CoreReflect daarop aangepast, tenzij didactische, technische of logistieke redenen zich daar tegen verzetten.

 

CoreReflect voert de door haar te verrichten opleidingswerkzaamheden naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uit.  

 

3. Aanvullende informatie

 

Geïnteresseerden met aanvullende vragen over een opleiding kunnen via email of  telefonisch daarover bij CoreReflect informatie opvragen.

 

4. Inschrijven

 

Inschrijfformulieren kunnen vanuit de website van CoreReflect worden ingevuld. 

 

De inschrijver verklaart op de hoogte te zijn van alle informatie betreffende de opleiding, kennis te hebben van de algemene en specifieke voorwaarden en te voldoen aan de inschrijvingsvereisten.

 

Wanneer een volledig ingevuld en geprint inschrijfformulier is ondertekend dient dit te worden gefaxed of met de post verzonden te worden naar CoreReflect BV. Op het moment van binnenkomst bij CoreReflect is het (deelname-)contract definitief.

 

CoreReflect zal per email het contract bevestigen. Is de opleiding overtekend dan wordt de inschrijver daarover geinformeerd. Alsdan overlegt CoreReflect met de inschrijver over (verschillende) opties.

 

CoreReflect gaat er vanuit dat degene die het contract ondertekent terzake voor zijn organisatie tekenbevoegd is. In geval die tekenbevoegdheid feitelijk ontbreekt of niet geheel aanwezig is bindt de ondertekenaar zijn/haar organisatie in alle gevallen en omstandigheden aan het contract.

 

Deze Algemene Voorwaarden voor Opleidingen op Open Inschrijving vormen een juridische eenheid met het inschrijfformulier.

 

Eventuele schrijf- en rekenfouten in aanbiedingen, bevestigingen en opdrachten zijn niet bindend.

 

5. Annulering

 

Eenmaal aangegane verplichtingen kunnen niet meer geannuleerd worden. 

 

Bij plotse verhindering voor een opleiding, bijvoorbeeld vanwege zakelijke omstandigheden of omstandigheden in de privésfeer, kan een andere deelnemer worden ingezet mits deze voldoet aan de voorwaarden die voor de opleiding gelden. Hierover dient vooraf overleg gevoerd worden met CoreReflect.

 

In zeer uitzonderlijke gevallen, gerelateerd aan de bedrijfsvoering, kan CoreReflect toestemmen in deelname van de plots verhinderde deelnemer aan een latere uitvoering. Als dan worden wel de kosten van de cursus waarvoor men zich oorspronkelijk opgaf in rekening gebracht, plus het deel van de verblijfskosten dat CoreReflect bij derden (hotels e.d.) contractueel niet meer kon annuleren.

 

CoreReflect kan ten alle tijde een (mondeling of) schriftelijk bevestigde inschrijving intrekken, wanneer dat vanuit het oogpunt van bedrijfsvoering opportuun is, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat de inschrijver niet aan de vereiste voorwaarden voldoet, wanneer niet aan de overeengekomen financiële voorwaarden is voldaan, wanneer de opleiding toch overtekend is of wanneer er door welke omstandigheid dan ook (plots) te geringe deelname is.

 

In geval van annulering is CoreReflect niet aansprakelijk voor eventuele schade bij deelnemer of organisatie die de deelnemer afvaardigt.

 

6. Niet volledige deelname

 

Wanneer een deelnemer een of meer dagdelen van een opleiding verzuimt - om welke reden dan ook, bijvoorbeeld werkdruk, ziekte, kinderopvang, vakantie - dan is er geen recht op aparte begeleiding en extra persoonlijke coaching waarin de materie wordt ingehaald of op deelname aan een soortgelijke activiteit in een volgende opleiding.  

 

In overleg met CoreReflect kan dan wel naar wegen gezocht worden om zich die materie eigen te maken en weer volledig in het vervolg van de opleiding te kunnen participeren.

 

7. Wensen tot bijstelling e.d. tijdens de opleiding

 

Algemene persoonlijke wensen over bijstelling, focus, werkwijze van de opleiding, over opstelling en inzet van docenten en van collega-deelnemers die tijdens de opleiding ontstaan, dienen plenair te worden ingebracht. Deelnemers en docenten bespreken deze vervolgens en stellen in goed gezamenlijk overleg zaken bij. 

 

Een deelnemer heeft geen recht op bijstelling wanneer aard en richting van de bijstelling naar de mening van de docenten de gezamenlijke doelen van alle deelnemers te zeer frustreert.

 

Wanneer er voor een deelnemer dwingende redenen zijn deze wensen niet plenair in te brengen, dienen deze wensen kenbaar gemaakt te worden aan de kerndocent/docenten. Deze bespreekt dan op welke wijze deze wensen ingebracht kunnen worden.

 

Strict persoonlijke bijstellingen betrekking hebbend op bijvoorbeeld het tweezijdig leercontract of de wijze van persoonsgerichte begeleiding worden besproken met de kerndocent/docenten.

 

8. Tweezijdig outputcontract, leerlingvolgsysteem en coaching

 

Indien van toepassing maken deelnemer en docenten bij aanvang van de opleiding zo concreet mogelijke afspraken over het nivo van functioneren dat deze na afloop van het opleidingstraject bereikt wil hebben. Tevens worden dan afspraken gemaakt over de aard en omvang van de daarvoor benodigde inzet van de deelnemer en de wijze van persoonlijke begeleiding door de docenten-coaches.

 

Van elke deelnemer wordt een persoonlijk (leerling-)volgsysteem bijgehouden. Dat helpt elke docent - en de docenten van een opleidingstraject gezamenlijk - de voortgang in het leren van de deelnemer te volgen en daarop pro-actief in te spelen.

 

9. Afbreken opleiding

 

Een eenmaal gecontracteerde opleiding kan door een deelnemer niet worden afgebroken met een claim op restitutie van het gehele bedrag van cursus- en verblijfskosten of van dat deel van de opleiding dat men niet gevolgd heeft.

 

Wanneer door feiten en bijzondere omstandigheden buiten haar directe invloed om, zoals brand, blikseminslag, plotse ziekte of ongeval van een deelnemer of docent, overstroming, grondverzakking, ontruiming bij dreigende aanslag, luchtvervuiling of geuroverlast, etctera een opleiding tijdelijk gestopt moet worden, zal CoreReflect het programma zodanig aanpassen dat verloren tijd kan worden ingehaald en gecompenseerd.

 

Wanneer de gehele opleiding in dergelijke gevallen onverhoopt gestaakt dient te worden, zal CoreReflect met de deelnemers overleggen over de data en wijze waarop de opleiding zal worden gecompleteerd.

 

10. Tussentijdse beëindiging van contract door CoreReflect

 

Ingeval de organisatie van een deelnemer in staat van faillissement raakt, surséance van betaling aanvraagt of de  bedrijfsvoering staakt, heeft CoreReflect het recht de deelname zonder inachtneming van een opzegtermijn te beëindigen.

 

11. Aanvang, duur, evaluatie en afsluiting van het opleidingstraject 

 

Het opleidingstraject vangt aan met toezending van voorbereidende stukken zoals deelnemerslijst, programma, basismateriaal, discussievragen, selfassesment. Deze vragen voorbereidingstijd.

 

De opleiding-in-enge zin bevat de cursusdagen in een cursuslocatie/conferentie-oord, de tijd die de deelnemer tussen die cursusdagen aan praktijktoepassing en reflectie, en aan het voorbereiden en inlezen op volgende cursusthema's dient te besteden.

 

Aan het eind van de opleiding-in-enge-zin vult de deelnemer op naam een evaluatieformulier in. Bij een aantal opleidingstrajecten wordt (ook) aan het eind van de gehele contractperiode geëvalueerd. Niet op naam gestelde evaluaties worden niet in de evaluatie betrokken. Wanneer nodig wordt contact opgenomen met de deelnemer om zijn/haar visie meer in détail te verkennen.

 

Geëvalueerd wordt opzet en verloop van de opleiding en de voortgang die de deelnemer heeft gemaakt in zijn functioneren.  De generieke evaluatieresultaten - zowel kwalitatief  als kwantitatief - worden verzameld en in een kort evaluatieverslag verwerkt. Dit evaluatieverslag wordt aan CoreReflect uitgebracht. De hoofdbevindingen en de hoofdconclusies die CoreReflect daaraan verbindt voor volgende opleidingen worden in synopsis alle deelnemers toegezonden.

 

Wanneer na de opleiding-in-enge-zin een periode (on-line en andere) coaching is verbonden wordt het opleidingstraject pas afgesloten aan het einde van die periode van deze coaching. Eventuele opleidingscertificaten worden dan verstrekt na deze coachingsperiode.

 

12. Inzet en betrokkenheid deelnemers opleidingen

 

Van deelnemers wordt persoonlijke inzet en betrokkenheid bij de leerdoelen verwacht. Zij helpen elkaar hun leerdoelen te realiseren en scheppen daartoe onder regie van de docent(en) een constructief leerklimaat. Deelnemers moeten zichzelf kunnen zijn en hun persoonlijke vragen, aarzelingen, en onvermogen kunnen inbrengen. Zij moeten vrij kunnen experimenteren met nieuw gedrag en ook vrij normen, waarden, percepties en standpunten kunnen onderzoeken. Hun persoonlijke integriteit wordt door de collega-deelnemers naar beste vermogen gewaarborgd. Feedback e.d. wordt zeer zorgvuldig, beheerst en gedoseerd gegeven, en alleen met toestemming van de ontvanger. Oordelen over de effectiviteit van gedrag van collega-deelnemers worden in het perspectief van constructieve opbouw geplaatst. Men onthoudt zich van oordelen over de deelnemer als persoon, haar/zijn geloof, politieke opvattingen.

 

CoreReflect is niet verantwoordelijk voor de inhoud van boodschappen, taalgebruik, gedrag, geuite waarden en normen van deelnemers.

 

Deelnemers die niet persoonlijk betrokken blijken bij de eigen leerdoelen, die met de opleiding andere doelen nastreven of moedwillig gedrag vertonen dat collega-deelnemers hindert hun leerdoelen te realiseren, worden daarop door de docenten aangesproken. In ernstige situaties wordt overgegaan tot een schriftelijke waarschuwing, en in ultimo tot verwijdering van betrokkene op staande voet. De deelnemer heeft dan geen recht op teruggave van cursus- en verblijfskosten.

 

13. Gedragscode Docenten CoreReflect

 

CoreReflect hanteert een eigen gedragscode voor haar medewerkers/docenten. 

 

CoreReflect houdt zich verder aan de professionele gedragscode van de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs, voor zover normen en waarden daarin van toepassing zijn op opleidingen en de coaching in dat verband.

 

14. Vertrouwelijkheid  

 

CoreReflect verplicht zich tot stricte geheimhouding van alle informatie en gegevens van de deelnemer jegens derden. Het zal in het kader van de opdracht alle in redelijkheid mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen ter bescherming van de belangen van de deelnemer.

 

Deelnemers verplichten zich tot het strict geheim houden van informatie die in een opleiding wordt uitgewissseld over de werksituatie, collega's, chefs, werkcultuur, topmanagers-bestuurders van collega-deelnemers. Die vertrouwelijkheid geldt niet alleen de periode van het opleidingstraject, maar blijft ook daarna gelden. Elke deelnemer verplicht zich verder tot vernietiging van eventuele vertrouwelijke stukken, electronische bestanden e.d. na afloop van de opleiding.

 

Docenten van CoreReflect informeren in geen geval derden zoals bijvoorbeeld de leidinggevende van een deelnemer, diens personeels - of opleidingsadviseur of een head-hunter over (onderdelen van) het functioneren van een deelnemer noch leveren zij derden ooit inschattingen met betrekking tot hun potentieel.

 

Van door de deelnemer als strict vertrouwelijk gemerkte stukken worden geen kopiën gemaakt. Zij worden zorgvuldig beheerd en na afronding van de opdracht aan de deelnemer geretourneerd of desgewenst vernietigd, waarvan mededeling wordt gedaan aan de deelnemer.

 

De deelnemer zal zonder toestemming van CoreReflect geen mededeling aan derden doen over haar aanpak, werkwijze en dergelijke, noch aan derden delen van syllabi of cursusmateriaal ter beschikking stellen.

 

15.  Wijziging team  Profesionals-Docenten-Trainers

 

Per opleiding stelt CoreReflect vast welke ervaren profesionals-docenten de uitvoering zullen realiseren.

 

CoreReflect kan de samenstelling van het team professionals-docenten wijzigen indien zij meent dat dit voor de uitvoering van de cursus noodzakelijk is.  

 

16. Plotse verhindering van hoofddocent door overmacht

 

Mocht een dragende hoofddocent plots door ziekte of familie-omstandigheden niet in staat zijn (een deel van) de opleiding te verzorgen dan zal CoreReflect zorg dragen voor een vervanger. Indien dit binnen de gegeven termijn niet mogelijk blijkt zal met de deelnemers overlegd worden over nieuwe data.

 

17. Opleidingsmateriaal en Intellectuele eigendom 

 

Iedere deelnemer aan een opleiding, workshop, werkconferentie krijgt de beschikking over een set opleidingsmateriaal. Het auteursrecht en/of elk ander intellectueel eigendomsrecht op het door CoreReflect vervaardigde opleidingsmateriaal of enig ander werk voortvloeiend of verband houdend met de opleiding, berust bij CoreReflect, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen. 

 

CoreReflect zal in het cursusmateriaal als auteursrechthebbende worden vermeld op de navolgende wijze:
"(c) 200x, CoreReflect bv, opleiding, implementatie, overheid+, alle rechten voorbehouden".

 

Modellen, technieken, instrumenten, waaronder ook software, die zijn gebruikt voor de uitvoering van de opleiding zijn en blijven eigendom van CoreReflect. Openbaarmaking kan derhalve alleen geschieden na verkregen schriftelijke toestemming van CoreReflect.  

 

De deelnemer heeft het recht syllabi te vermenigvuldigen voor strict persoonlijk gebruik.

 

Het is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van CoreReflect niet toegestaan om het opleidingsprogramma, opleidingsmateriaal of enig ander cursorisch werk (bijvoorbeeld een integrale praktijkcasus)  geheel of gedeeltelijk te verveelvoudigen en/of openbaar te maken door middel van druk, fotokopie, microfilm, beeldplaat, magnetische schijf of band, opslag in een voor derden toegankelijk raadpleegsysteem, of op welke andere wijze dan ook opleidingsmateriaal of enig ander werk aan derden af te staan, te verkopen of geheel of gedeeltelijk ter beschikking te stellen. 

 

CoreReflect is niet aansprakelijk voor inbreuk door deelnemers of anderen op auteursrechten en merkrechten van derden.

 

Ingeval van tussentijdse beëindiging van de opdracht, is het voorgaande van overeenkomstige toepassing. 

 

18. Conferentie-oord/cursuslokatie

 

Corereflect maakt alleen gebruik van cursuslokaties/conferentie-oorden die haar kunnen aantonen dat op het moment van uitvoering voldaan wordt aan alle wettelijke eisen, terzake van bijvoorbeeld brandveiligheid, bouwveiligheid, luchtkwaliteit, sanitaire omstandigheden, hygiëne, voedselkwaliteit, EHBO-voorzieningen, etcetera.

 

19. Kosten van de opleiding

 

In het cursustarief zijn begrepen de intakecontacten, de logistieke en secretariaatskosten, een set opleidingsmateriaal, licenties, testen, casuïstieken, video opname- en afspeelapparatuur, hoofdlokaal en sublokalen, onbeperkt koffie, thee en water, wanneer van toepassing ontbijt, lunch, een driegangendiner, en de (on-line en andere) coaching na afloop van de opleiding-in-enge-zin. Overnachtingskosten worden apart in rekening gebracht en verschillen per lokatie.

 

Opleidingen op open inschrijving zijn bedrijfsopleiding. Voor bedrijfsopleidingen is CoreReflect vrij gesteld van BTW. 

 

CoreReflect stelt geen duplicaten van haar opleidingsmateriaal ter beschikking. Maar kan hierop naar haar eigen oordeel uitzonderingen maken in die gevallen waarin dit haar op grond van bijzondere omstandigheden billijk voorkomt. In zo’n geval zal een duplicaat tegen betaling worden verstrekt. 

 

20. Betalingsvoorwaarden  

 

Wij factureren op de eerste cursusdag. Betaling dient te geschieden uiterlijk 10 werkdagen na verzenddatum van de factuur. Na die vervaldag wordt de wettelijke rente in rekening gebracht, zonder dat ingebreke stelling is vereist. Indien betaling een maand achterwege blijft, kan CoreReflect met een beroep op de onzekerheidsexceptie de uitvoering van de opdracht opschorten. 

 

Is de contractant-deelnemer in verzuim of schiet hij op een andere wijze tekort in het nakomen van één of meer van zijn financiële verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening voor zijn rekening, zowel de gerechtelijke als de buitengerechtelijke.  

 

Indien het contract is aangegaan door een andere persoon dan de deelnemer dan is deze hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen zoals in dit artikel aangegeven, ongeacht de te naamstelling van de declaratie. 

 

21. Bewijs van Deelname en Certificaat

 

Bewijzen van deelname en certificaten worden waneer van toepassing verstrekt na het einde van het gehele opleidingstraject.

 

Afhankelijk van de aard van de opleiding kunnen persoonlijke aandachtspunten bij de toepassing van cursusinhoud als onderdeel daarvan schritelijk of mondeling worden meegegeven.

 

22. Klachten

 

Alle klachten over bijvoorbeeld het verloop van de opleiding, de opstelling van collega-deelnemers,  (gedrag van) de docent(-en), huisvesting, cursuslokaal, kwaliteit van de opleiding, waarborgen van zorgvuldigheid en betamelijkheid, etcetera dienen zo snel als daar tijdens de opleiding feitelijk aanleiding en noodzaak voor is te worden ingebracht bij de docent(-en). Als dan vindt constructief overleg plaats waarin de feitelijke grond daarachter kan worden verkend en indien nodig verbeteringen zullen worden besproken en aangebracht.

 

Klachten moeten direct herleidbaar zijn tot de verwachtingen die CoreReflect in haar marketingpresentatie heeft gewekt. Niet in redelijkheid daartoe herleidbare klachten zijn niet ontvankelijk.

 

Blijft een deelnemer desondanks na afloop van (een deel van) de opleiding met een serieuze klacht zitten, dan dient hij zich met deze klacht schriftelijk of via een email te wenden tot de Algemene Directie van CoreReflect onder vermelding van: naam van de opleiding, betreffende uitvoeringsdata, de klachtwaardig geachte feiten en hun frequentie van voorkomen, een indicatie van aard van de inbreuk op gecreëerde verwachtingen, en het gespreksverloop daarover met de docent(-en).

De directie van CoreReflect zal dan zo spoedig mogelijk met de indiener in overleg hierover treden. 

 

Klachten die betrekking hebben op een docent die naar deelnemers (of hun organisaties) ernstige inbreuk blijft maken op algemene normen van fatsoen, zorgvuldigheid, betamelijkheid, of ernstig tekort schiet in de bewaking van de persoonlijke integriteit van een of meer deelnemers, e.d. dienen ter stond ter kennis te worden gesteld van de directie van CoreReflect.

 

23. Aansprakelijkheid  

 

CoreReflect is aansprakelijk voor tekortkomingen in de uitvoering van de opleiding, voorzover deze het directe gevolg zijn van het niet in acht nemen van zorgvuldigheid, betamelijkheid, deskundigheid en van het vakmanschap waarop bij het geven van opleidingen mag worden vertrouwd. De aansprakelijkheid voor de schade veroorzaakt door de tekortkomingen wordt beperkt tot het bedrag van het zuivere cursustarief.

 

Bij opdrachten die een langere doorlooptijd dan een half jaar hebben, geldt een verdere beperking van de hier bedoelde aansprakelijkheid tot maximaal het declaratiebedrag over de  laatste zes maanden.

Enige aansprakelijkstelling dient zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen tien werkdagen na afronding van de cursus, aangetekend aan de directie van CoreReflect te worden meegedeeld, bij gebreke waarvan de deelnemer wordt geacht het resultaat van de cursus volledig te hebben aanvaard.

 

Aansprakelijkheid van de opdrachtnemer voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, verminkte of vergane gegevens of materialen, of schade door bedrijfsstagnatie, is uitgesloten.  

 

24. Toepasselijk recht  

 

Op deze overeenkomst is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.    

 

25. Geschillenregeling    

 

Alle geschillen welke mochten ontstaan naar aanleiding van de uitvoering van een overeenkomst dan wel van nadere overeenkomsten, die daarvan het gevolg zijn, worden beslecht overeenkomstig het Reglement van het Nederlands Arbitrage Instituut te Rotterdam.    

  

 

 


contact faq's