Startpagina

Waarom een opleiding bij CoreReflect ?


Het inspireert ons mensen te helpen het maximum uit hun mogelijkheden te halen   

CoreReflect is opleidingsinsituut én adviesburo voor implementatievragen. CoreReflect werkt alleen voor de overheid+sector. Doelgroep: hogere segment. Aanbod: voortgezette praktijkopleidingen, geen basisopleidingen. Opgezet vanuit reflectie door praktijkwerkers (bestuurders, managers in lijn, project, programma en proces) op wat men in een verantwoordelijke rol/functie in de kern moet kunnen.
We bieden onze doelgroep de volgende unieke voordelen:

1. Specialisatie waarborgt kwaliteit en innovatie

Wij kiezen voor specialisatie op een beperkt terrein: alleen leiderschap, bedrijfsvoering en management van lijn, project, programma, proces. Wij kijken niet van buiten naar de praktijk maar hebben er in eindverantwoordelijke rollen gewerkt en werken er nog in bijvoorbeeld adviserende rollen. Het CoreReflect-team benadert het werkveld integraal vanuit verschillende disciplines. Dat waarborgt de klant kwaliteit en innovatie.
      
2. Focus op de kernzaken die men moet kunnen
     
Wij zijn bijvoorbeeld werkzaam (geweest) als bestuurder, toezichthouder, algemeen directeur, afdelingshoofd, project-, programma- of procesmanager. Vanuit die ruime werkervaring en door te blijven klankborden met collega's op dergelijke functies bepalen wij de kernzaken die iemand moet weten én kunnen toepassen. Wat niet tot de kern behoort krijgt lagere prioriteit.

3. Systeembenadering van kennis, vaardigheden, setting, intern spel
     
In de werkpraktijk hangen kennis, vaardigheden, setting zeer nauw samen. In onze opleidingstrajecten wordt steeds met die samenhang gewerkt. Dat leidt sneller tot effectief functioneren in de praktijk, dan wanneer bijvoorbeeld voornamelijk op vaardigheden wordt focused. Kerninzichten in hoe het spel in een organisatiete spelen zijn steeds belangrijk.

4. Outputgericht opleiden 
    
Inputgerichte opleidingen hebben een relatief laag rendement: opleidingsthema's staan gauw verkokerd naast elkaar, er vallen '"gaten", er is overlap, etcetera. Wij streven naar outputgerichte opleidingsprocessen. Daarin moeten leerdoelen de didactische trajecten en de tijd krijgen die nodig is om zich praktijkeffectiviteit te reaiiseren.

5. "Voortgezette" professionaliseringstrajecten

Velen hebben basisopleidingen gehad. Met het toenemen van werkervaring is er een basis om het functioneren op een hoger plan te brengen. Wij bieden "voortgezette opleidingen" aan, waarin de basiskennis vooraf wordt opgehaald. Het voortraject is geen sine cure, de trainingen zijn intensief en op de praktijk gericht. En na afloop: nazorg/coaching op afstand gedurende maanden. Ons doel: echt effectiever geworden deelnemers.

6.
Gedurende een lange periode veel persoonlijke aandacht en begeleiding

Deelnemers op dit leernivo komen niet voor een groepsgerichte cursus waar ze een nummer zijn. Wil je individueel verder komen dan wil je ook veel aandacht voor je persoonlijke leerdoelen. Wij geven die aandacht vanaf de intake, in het voortraject, tijdens de training, en in de ruime nazorgfase. Wij volgen ieders individuele leerproces tijdens het gehele opleidingstraject pro-actief. 
      
7.  Duurzaam opleiden en het vermogen tot reflectie vergroten
     
Onze persoonlijke aandacht, gerichtheid op kernzaken,
de systeembenadering en langer lopende opleidingstrajecten verhogen de duurzaamheid van leereffecten. Daarnaast werken we steeds systematisch aan het vermogen tot (zelf-)reflectie over de eigen effectiviteit in de praktijk. Als men na een opleiding naar de effecten van eigen functioneren blijft kijken en reflecteren, leidt dat tot verdere hogere effectivieit. Dat zijn doelen die zowel een investerende organisatie als een betrokken individu nastreven.

8. Opleidingsmateriaal: opgezet vanuit praktijkhandvatten

Wij hebben eigen opleidingsmateriaal met praktijkhandvatten vanuit de positie van de deelnemer/praktijkwerker ("amerikaanse opzet"). Onze opleidingsmappen beogen per opleidingsgebied "naslagwerk voor de praktijk" te zijn. Onze praktijkcasussen hebben meer-dimensionale leerinhouden die de complexe realiteit, de dilemma's, keuzes, en het spel binnen overheid+organisaties zeer herkenbaar weergeven.

9. Implementeren vanuit samenhang van bestuur, management en processen

We zijn gespecialiseerd in implementatietrajecten op ons specialistische terrein. We weten wat er komt kijken om de stuur-, beslis- en uitvoeringsprocessen in samenhang te richten. We kennen de doorwerking van de politiek-bestuurlijke dimensie en de eisen die dat aan managers op de divers nivo's stelt. Wij kijken altijd naar de doorwerkingb van een deelverandering op het geheel van de organisatie: projecten, programma's invoeren heeft bijvoorbeeld voorspelbare gevolgen voor de bedrijfsvoeringssystemen, de bestuurlijke sturing van de gehele organisatie, etctera.. Soms is aanpassing van werkcultuur, interne regels of protocollen nodig.

10. Naadloze afstemming van implementiebegeleiding en opleidingen

In veel organisaties wordt voor implementatie van veranderingen en voor opleiding daarbij aparte ondersteuning ingeroepen. De verschillende belangen, inzichten en deskundigheden die beide ondersteuners hebben leiden nog al eens tot afstemmingsproblemen die de opdrachtgever belasten. CoreReflect biedt op beide trajecten expertise aan, waardoor er geen coördinatieproblemen ontstaan. Dit biedt de klant het voordeel dat wat in een bijpassend opleidingstraject wordt aangeboden naadloos aansluit op wat in het verandertraject speelt.


contact faq's